Welkom op de Twincarp website!

Het voelt ietwat vreemd om de eerste update van de website te schrijven: onwetend hoeveel artikelen en updates er nog zullen volgen en wat er allemaal nog gepubliceerd gaat worden. We zijn ongelooflijk benieuwd naar de eerste reacties en zullen de (positieve en negatieve) feedback nauwlettend in de gaten houden. We gaan er echter stiekem van uit dat de eerste kledingstukken al snel de deur uit vliegen, op weg naar de eerste Twincarp klanten 😉

Maar goed, tijd voor een portie vispraat!

Jelmer:

De dagen worden beduidend korter en de nachten frisser. Hier heb ik smart naar uitgekeken! Voor mij is de zomer, afgezien van alle muggen, erg relaxed. De vissen zijn actief, vreten goed en zijn oersterk. Toch heeft de drukte aan de waterkant ervoor gezorgd dat veel wateren al geruime tijd nagenoeg stil zijn gevallen. De karpers vermijden de druktes en verkiezen veiligheid en rust boven een gratis maaltijd.

Nu het weerbeeld steeds grimmiger wordt, gaat de drukte aan de waterkant ongetwijfeld minderen. Het is tijd om de eerste plannen te smeden zodat de komende maanden in het meest gunstige geval, uiterst productief zijn!

Terwijl mijn verlangen naar succes aan de waterkant sterk aanwezig is, zijn er ook andere dingen in het leven die me bezighouden. Eén hiervan is de studie… Deze gaat onverhinderd (online) door en vergt natuurlijk veel tijd. Toch is er nog vrijwel elke dag genoeg ruimte om de sessies tot in de puntjes voor te bereiden: dit blijft het belangrijkste aspect om succes te behalen: voorbereiden!

Constant hameren op ‘locatie, locatie, locatie’ is niet altijd dé weg naar een gierende beetmelder. De komende maanden zal ik weer terugvallen op het kanaal. Hier heeft het geen zin om uren lang te turen over het water om de ‘locatie’ te bepalen. De vissen laten zich vrijwel nooit zien en dus ben je afhankelijk van een goed voorbereide stek.

Stekken uitpeilen, trajecten afvaren op zoek naar interessante features, voerplannen smeden en uiteraard de keuze in materiaal: allemaal onderdelen die veel tijd kosten, maar wat gegarandeerd vis op gaat leveren. Uiteraard blijf ik de sessies filmen en die video’s zullen op korte termijn te zien zijn op mijn YouTube kanaal.

Op deze website bevindt zich ook het E-book. Anderhalf jaar lang werd de laptop regelmatig opengeklapt om dit boek aan te vullen en te corrigeren waar nodig. Met het resultaat ben ik super tevreden en ik hoop hiermee elke lezer te voorzien van een berg aan nuttige en leerzame informatie. Ik heb besloten om in deze update een klein gedeelte van dit E-book te kopiëren.  Lees het hieronder gerust even door. Wellicht ben je over enkele minuten vastberaden om het gehele boek te lezen 😉

Voor nu wens ik iedereen een goede vangst en hopelijk veel kijk- en leesplezier met het E-book en de exclusieve Frankrijk film!

Zachte bodem? Niks mis mee!

De laatste jaren is het me opgevallen dat karpervissers altijd maar op zoek zijn naar de harde stukken van het water. Hier zou de karper zogenaamd het fanatiekste azen en het beste te vangen zijn. Naar mijn ervaring plaats ik hier echter kanttekeningen bij.

Doordat vissers vaak op de harde platen vissen, zullen karpers eerder geneigd zijn om in de zachte stukken van het water te azen. Ook biedt een zachte (blubber)bodem vaak veel natuurlijk voedsel. Een super reden dus om hier een rig neer te leggen!

Het is belangrijk om je systeem en onderlijn aan te passen op de betreffende zachte bodem. Een zwaar lood zal vaak diep in de bodem verdwijnen waardoor de onderlijn niet meer optimaal functioneert of zelfs helemaal verdwijnt in de blubber! Ook zit er een beduidend verschil in werpend vissen of het uitvaren van de rigs met een boot. Bij een worp zal het lood namelijk veel dieper in de bodem zakken dan wanneer de rig met beleid wordt neergelegd vanuit een boot.

Een puntgave schub rond de magische grens van Nederlandse bodem

Wanneer er werpend wordt gevist op een zachte bodem, raad ik aan om een helicopter systeem te gebruiken. Dit systeem kenmerkt zich door zijn super anti tangle eigenschappen en de goede presentatie op zachte bodem. Door de rubberen beats op de leader te verschuiven, kan zelf bepaald worden in hoeverre de onderlijn van het lood wordt gevist.

Toch is het ook mogelijk om met een standaard wartelloodsysteem of inline lood te vissen op deze bodems. Het gebruik van licht lood en een langere onderlijn zorgt ervoor dat de aaspresentatie alsnog naar behoren werkt. Ook werkt het goed als het haakaas wordt aangepast naar een laag soortelijk gewicht. Met andere woorden; zorg ervoor dat het haakaas langzaam naar de bodem zakt. Hierdoor zal het haakaas niet verdwijnen onder een laag blubber: Zie tip 2. Door het gebruik van een pop-up, snowman of een single/dubbele boilie met kurk erin verwerkt, zakt de onderlijn vele malen langzamer naar de bodem waardoor de aaspresentatie naar behoren werkt.

Extra tips:                                             

  • Mocht je het gaan proberen om te vissen in de zachte blubber bodem, dan raad ik aan om het aas wat je gebruikt voor te weken. Hierdoor neemt de boilie niet de geur van de blubberbodem op wanneer het zich vol gaat zuigen met water als het op de bodem terecht komt. 12 tot 24 uur voorweken is ruim voldoende. Succes!
  • Probeer de zachte bodem die je wilt bevissen eens te onderzoeken. Pak een lange stok (bijvoorbeeld een schepnetsteel) en bekijk wat voor type blubber er te vinden is. Probeer hier verschillen in te vinden! Een zwarte/stinkende blubberbodem zal véél minder vis trekken dan een licht gekleurde blubberbodem vol met natuurlijk voedsel!

Benieuwd geworden naar het volledige E-book? Check ‘m hier!

Het najaar & de winter in met twincarp!

One Reply to “Welkom op de Twincarp website!”

  1. Echt dik man!

Leave your comment

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Compare