grootste karper nederland

Terugblik 2022 & vooruitblik 2023

Karpervissen in Frankrijk – het afgelopen jaar

Natuurlijk is er afgelopen jaar weer een hele hoop gevist. Ook het Franse land werd (zeer) regelmatig bezocht. Voor mij was dit een erg bijzonder jaar als het gaat om het karpervissen in Frankrijk. In de afgelopen jaren ben ik tientallen keren naar Frankrijk gegaan om te zoeken naar hetgeen wat ik het allermooiste vind. Daar ben ik nu uit!

Verkocht aan de Franse rivier!

Afgelopen voorjaar ben ik afgereisd naar een Franse rivier waar ik nu volledig aan verkocht ben. Ik heb alle grote rivieren in Frankrijk bevist, maar dit was er één die voor mij het perfecte plaatje bood. De rivier is ruig, karaktervol, wonderschoon wat betreft de natuur en de vissen zijn ongekend bruut.

Hoezo spiegelkarpers met karakter? 😉

Het is niet voor niks dat ik afgelopen jaar maar liefst 4 keer naar deze rivier ben afgereisd. Er wordt nagenoeg niet gevist door Nederlanders en de lokale vissers zijn erg respectvol. Mede hierom zal ik de naam van deze rivier nooit benoemen. Ook hierdoor blijft het rustiger en kan er langer worden genoten van het karpervissen in Frankrijk.

Favoriete voersoorten na een bijzonder jaar

Voor mij was 2022 een bijzonder jaar. Na 8 jaar lang gevist te hebben voor het aasmerk ‘Evolution Products’, besloot de eigenaar de stekker eruit te trekken. Gelukkig kon ik vrij snel een ander aasmerk vinden waar ik met de volle 100% achter kan staan. Onderhand vis ik met volle inzet en passie voor het boiliemerk ‘Originals‘.

Ook heb ik dit jaar wat meer geëxperimenteerd met partikelsoorten. In mijn jonge jaren had ik nog geen geld voor boilies en viste ik bijna uitsluitend met partikels. Het was super leuk om dit jaar weer het gevoel van vroeger te herbeleven. Ik gebruik partikelsoorten van ‘Tijgernotenkopen‘.

Het leek me leuk om van zowel van de boilies als de partikels een favoriet uit te kiezen. Ik krijg vaak de vraag wat m’n favoriete boilie en/of partikel is, dus hierbij!

Beste boilie

Wat is de beste boilie voor het karpervissen? Als je het mij vraagt kies ik nu met volle overtuiging voor de Krill Caramel. Deze boilie biedt het beste van twee werelden, namelijk zoet en vismeel.

Ook de bijbehorende pop-ups van Originals zijn niet teleurstellend. Dit zijn (by far) de beste pop-ups die ik ooit heb gebruikt. De structuur maakt het mogelijk om de pop-ups zeer secuur bij te snijden tot het gewenste formaat. Dit is tevens de manier waarop ik afgelopen jaar mijn grootste karper ooit heb mogen vangen. Een Nederlandse karper van over de 30 kilogram!

Een zwaarlijvige spiegelkarper van Nederlandse bodem

Beste partikelsoort

Wat is de beste partikelsoort voor het karpervissen? Dit verschilt enorm per seizoen als je het mij vraagt. Daarom kies ik graag voor een mix van partikelsoorten. Mijn top 3 favoriete partikelsoorten zijn hennep, boekweit en tijgernoten.

Gelukkig heeft Tijgernotenkopen houdbare potten die kant en klaar zijn en waarin deze drie partikelsoorten zitten verwerkt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik regelmatig gebruik maak van deze handige potten. Zeker een aanrader voor mensen die zelf geen stinkende keuken willen door het bereiden van hun eigen partikels.

Waar heb ik van geleerd?

‘Geheime visserij’, privé visserij en buitenland visserij

Iets waar ik ieder jaar mee worstel is de balans tussen mijn eigen ‘privé’ visserij, de visserij die ik deel met vismaten, de buitenland visserij en het vissen van socials. Hetgeen wat ik laat zien op YouTube is slechts een heel klein deel van wat ik allemaal uitspook aan de waterkant. Ik upload bewust niet alles om mijn eigen visserij te beschermen.

Ook heb ik een ‘privé visserij’ waar zelfs mijn beste vismaten niets van afweten. Niet omdat ik ze niet vertrouw, maar omdat ik een visserij wil hebben die écht van mezelf is. Deze privé visserij verloopt nog steeds erg goed en dit houdt me altijd weer vol motivatie om door te knallen.

Hiernaast heb ik natuurlijk veel gevist in het buitenland afgelopen jaar. Hier ben ik weer tot de conclusie gekomen dat ik het liefste alleen vis. Dit neemt niet weg dat ik hier en daar graag een social vis, maar het liefst ben ik alleen. Dit zal ik natuurlijk meenemen in mijn avonturen volgend jaar.

Deeper Chirp +2 onder de knie gekregen

Afgelopen jaar heb ik veel tijd geïnvesteerd om het nieuwste technische snufje van Deeper onder de knie te krijgen. Dit is aardig goed gelukt al zeg ik het zelf! Tijdens iedere vistrip waarin ik ga karpervissen ontbreekt de Deeper Chirp +2 niet in mijn vistas en keer op keer win ik er nuttige informatie mee.

Ik heb dit jaar een aantal artikelen geschreven over dit apparaat zodat jij nog veel meer uit je eigen Deeper kan halen. Wil je deze artikelen lezen? Klik dan op DEZE LINK of op DEZE LINK!.

Snoekvissen blijft leuk!

Ieder jaar ben ik weer fanatiek bezig met het vissen op snoek. Het komende winterseizoen ga ik er alles aan doen om mijn PR snoek te verbeteren. Dit neem ik uiteraard allemaal weer mee in de video’s op YouTube. Check onderstaande video als je benieuwd bent naar mijn meest recente snoek avontuur.

Vissen in 2023, wat gaan we doen?

Voor het komende jaar heb ik weer super mooie vissessies op de planning staan. We gaan natuurlijk weer een hoop karpervissen in Frankrijk en ook wil ik de kanalen weer fanatiek gaan bevissen. Ik heb afgelopen jaar wel degelijk fanatiek gevist op deze kanalen, maar ik heb er minder fanatiek gefilmd.

Een prachtige spiegelkarper van het kanaal

Hiernaast wil ik me meer gaan focussen op de onderwerpen die mijn volgers het liefst voorbij zien komen op YouTube. Dussss… Heb jij een specifieke vissoort of specifieke manier van vissen wat jij mij graag ziet doen? Laat het me weten via Instagram of Facebook en wie weet pak ik het op!

Jelmer

Karpervissen met de Deeper Chirp +2 – Tips en tricks!

2 Replies to “Terugblik 2022 & vooruitblik 2023”

 1. Ewald karperien 7 november 2022 at 09:29

  Jelmer,
  Leuk en interessant geschreven stuk wat jouw beweegt tot het vissen.
  Ik weet dat je als karpervisser erg baalt van de meerval zeker in Frankrijk misschien kun je hier eens dieper op ingaan om ze zo min mogelijk te vangen. Succes voor 2023💪🏻💪🏻

Leave your comment

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compare