Karpervissen in Nederland - Twincarp

Karpervissen in Frankrijk, voorbereidingen najaar & roofviskamp 2021!

Twincarp op jacht – Karpervissen in Frankrijk film 2021

Net als ieder jaar zijn mijn tweelingbroer en ik ook dit jaar weer afgereisd naar het Franse land om hier een sessie te vissen. Karpervissen in Frankrijk blijven we fantastisch vinden om te doen. Dit jaar besloten we om weer eens flink op avontuur te gaan: pionieren op de mooiste wateren, enkel en alleen uitdaging opzoeken en simpelweg alles geven om de sessie zo succesvol mogelijk te doorlopen.

Uiteindelijk hebben we ruim twee weken gevist en uiteraard is iedere minuut van onze roadtrip weer op film gezet 😉 Ook dit jaar wordt er weer een exclusieve film van gemaakt die binnen enkele weken verkrijgbaar zal zijn via deze website. De vorige exclusieve film is super ontvangen en ik ben ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer de moeite waard is. In de nieuwe film komen verschillende aspecten van de karpervakantie aan bod: tips & tricks over techniek en tactiek, de mooiste natuurshots, ultieme drills en maagdelijke Franse karpers!

Terugblik op de zomer

Eerlijk is eerlijk, in de afgelopen vakantieperiode heb ik meer gevist dan ooit tevoren. Gemiddeld zo’n drie tot zes nachten per week! Hierbij heb ik slechts een klein gedeelte op film gebracht. Deze periode was voor mij een ultieme kans om weer eens écht te genieten van mijn visserij en de film prioriteiten even achterwege te laten. Tijdens deze periode waarin ik flink gas heb gegeven kwam er een flinke rits aan zowel mooie als grote karpers voorbij.

Voor mij zit de vakantie er weer op. De werksfeer zit er steeds meer in en dat betekent ook dat er weer volle bak video’s geschoten gaan worden! Hierbij geldt natuurlijk wel dat kwaliteit voor kwantiteit gaat. Mochten er nog ideeën zijn voor speciale (karper)video’s dan hoor ik dat graag. Dit kan gaan over het type water wat jullie het liefst voorbij zien komen in de video’s, of wellicht is er een type visserij waar jullie meer van willen zien. Via een privé bericht op Instagram of Facebook ben ik altijd te bereiken.

Roofviskamp 2021 met Twincarp!

Afgelopen jaar besloot ik om in samenwerking met Summer Camps Holland een roofviskamp te organiseren. Van tevoren wist ik niet zeker of ik het wel vol zou krijgen en of het een geslaagde zou worden voor de kids. Onderhand zit de week er op en kijk ik terug op een ongelooflijk gave week met super enthousiaste kids die niet van opgeven hielden!

Bij deze wil ik SPRO enorm bedanken voor het verzorgen van diverse roofvismaterialen voor de kinderen om mee te knopen en te oefenen. De roofvisfanaten onder ons zullen SPRO ongetwijfeld kennen om hun flink uitgebreide assortiment aan roofvisspullen. Ook wil ik roofvisspecialist Wietze Woudwijk in het bijzonder bedanken! Wietze gaf een workshop over kunstaasvissen en zijn enthousiasme en kunde werkte erg aanstekelijk; direct na de workshop werd er fanatiek gegooid met kunstaas en kwamen op de eerste dag van het roofviskamp meteen al een aantal mooie snoeken op de kant!

Aankomende winter ga ik het kamp nog eens even goed evalueren en zal er gekeken worden naar nieuwe ideeën voor een volgend viskamp. Een super tof karperkamp moet en zal er komen als het aan mij ligt! Hierover zal ik gedurende het voorjaar meer informatie delen. Hierbij nog wat foto’s van de gezellige week samen met de gedreven bazen!

Karpervissen in het najaar – voorbereidingen

Enfin… de zomervakantie zit erop en dus is de grote hoeveelheid vrije tijd voorlopig even verleden tijd i.v.m. studieverplichtingen. Ondertussen is mijn vissersbrein zich alweer volop aan het klaarmaken voor het najaar. Hoe ga ik de vrije dagen zo effectief mogelijk indelen om zowel goede content te maken, te genieten van de visserij én zo succesvol mogelijk te zijn? Dit heeft allemaal te maken met de juiste voorbereidingen doen.

Door de juiste voorbereidingen te treffen kunnen dit soort parels zich sneller laten zien!

Wat betreft de voorbereidingen wil ik me voornamelijk focussen op het aanleggen van goed doordachte voerstekken. Hierbij is het van groot belang dat ik op de juiste trekroutes of holdings van de karpers lig te vissen. Dit heeft zowel betrekking op het kanaal als op zandwinplassen of andere afgesloten wateren.

Waar ik precies rekening mee ga houden, hoe ik mijn sessies voorbereid en hoe deze sessies aflopen gaan jullie natuurlijk weer zien op YouTube! De motivatie is er nog steeds, deze wordt alleen maar groter en dus hoeven jullie niet te twijfelen aan de vraag of er nog mooie video’s zullen verschijnen op YouTube dit najaar 😉 Ook weet ik zeker dat we snel weer gaan karpervissen in Frankrijk.

Bij deze wens ik iedereen veel succes op school, met de studie of met je werk! Uiteraard hetzelfde gewenst voor de visserij: zorg dat je gas blijft geven want de maanden september t/m december kunnen SUPER effectief zijn!

Karpervissen in het voorjaar & Twincarp boilie
Karpervissen in de winter – Tips & Tricks – 2022

Related Posts

Leave your comment

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compare